Fiyat Performans Odaklı Kahve Ekipmanları

Fiyat Performans konusu her geçen gün çokomelli bir hal alıyor. Malumunuz Euro Dolar aldı başını yürüdü. Gümrük vergisine gelen zamlarla Türkiye’ye ithal gelen kahve makineleri ve ekipmanları kurun oynaklığı nedeniyle ithalatçı firmaların eklediği güvence marjı ile iyice el yakar hale geldi. Gerçi hala yurt dışından kendiniz sipariş verdiğiniz de bazı ürünleri ucuza alabiliyorsunuz ki zaten bunları bir bizdenucuz üstünde listeliyoruz. Ama bir kahve severin hayatı her geçen gün zorlaşıyor.

Kahve makine ve ekipman inceleme yazılarımda bir çok makine ve öğütücüye teker teker değindim, bunları mutlaka okuyun. Bu yazımda ise istedim ki piyasada bulabileceğiniz fiyat performans anlamında yüksek olduğunu düşündüğüm ekipmanları size fark ettireyim.

Pour Over Demleme

TCHIBO

Tchibo Pour Over Demleme Ekipmanları fiyat maliyet ve kalite anlamında oldukça kayda değer seramik olan ürünlerkonk filtre kağıdı kullanıyor. Hem 2 Numara Hem de 4 Numara kullanan modelleri mevcut. Bir çoğu altta 3 delik barındırıyor. Konik yapısı olduğu için bu kahvenin daha rahat süzülmesini sağlıyor. Bulaşık makinesinde yıkanabilmesi ve kolay temizlenmesi en güzel yanı.

STARBUCKS

Starbucks Pour Over Seramik demleme ekipmanı ise özellikle kalın seramiği ile dikkat çeken bir ürün. Son dönemde bir fiyat artışı görse de büyük hacimli Starbucks mağazalarında bulunabiliyor. Bulaşık makinesinde yıkanabilmesi ve konik 2 numara filtre kullanması bulaşık makinesinde yıkanması öne çıkan noktaları. Altında tek delik olmasına karşın gayet stabil bir akışı va.

EL DEĞİRMENLERİ

TCHIBO KAHVE DEĞİRMENLERİ

Tchibo Kahve Değirmenleri son dönemde uygun fiyatı ve bilinen markaların alternatifi olması nedeniyle oldukça dikkat çekiyor. Tchibo bildiğiniz gibi bazı marka ürünleri de satıyor ancak kendi markasıyla ürettirdiği ürünler kalite ve fiyat performans anlamında oldukça göz dolduruyor diyebilirim. El değirmeni tarafında ise hario değirmenlere alternatif olacak ürünlere sahip. Daha detay bilgiler için kahve değirmenleri hakkında yazdığım şu yazıyı okuyabilirsiniz

PASLANMAZ ÇELİK MİNİ EL DEĞİRMENLERİ

Bir kaç yıl önce Türkiye’de çok da bulamadığımız bu tip mini el değirmenleri son 5-6 yıldır bolca yurt dışı piyasalarda satılıyordu, tek tük olsa da getirtilen değirmenler vardı ama bunlar da olması gereken fiyatların oldukça üstündeydi. Son dönemde hem çeşitleri hem de getiren ithalatçılar arttı. Bu tip değirmenlerle bir çok tipte demleme için kahve öğütmek mümkün. Tek dikkat edilmesi gereken ayarlama bölümünü çevirdikçe click sesinin geliyor olması. Böylece click seslerini sayarak incelik ayarınızı standart hale getirebiliyorsunuz.

DİĞER EKİPMANLAR

KAZ BOYNU SU ISITICI

Pour Over demleme yaparken önemli noktalardan biri de, ince, kesintisiz ve hızını kontrol edebileceğiniz bir su akışına sahip olmak. Bu ürüneler Goose Neck Kettle diye adlandırılıyor, Türkçeye ise Kaz Boynu Su Isıtıcı diye çevirebiliriz. Isıtıcıların direkt ocak üstünde kullanılan versiyonları olduğu gibi sıcaklık ayarlı elektrikli olanlarını da bulmak mümkün. Bunlarına arasında tchibo üretimi olan düşük maliyetli ve hacimli tchibo kettle en dikkat çekenlerden. Ocak üstünde kullanmanız çok doğru olmayabilir ama ısıtılmış suyu içine koyarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.

DEMLEME SÜRAHİLERİ

Pour over demleme yaparken birden fazla kişi için demleme yapıyorsanız demleme sürahisi işinizi oldukça kolaylaştırıyor. Tabi chemex gibi hario dripper gibi ürünler bu iki ekipmanı birleştirerek de ihtiyacınızı karşılayabiliyor. Hepsi ısıya dayanıklı cam veya paslanmaz çelikten imal edildiği için çatlama, kırılma derdi ile uğraşmıyorsunuz, hafif ufak yapılarıyla demlemenizi bir terazi üstünde yaparak rahatlıkla eklediğiniz su miktarını da kontrol ederek demlemeniz yapabiliyorsunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir