Daha Ucuza Yurt Dışından Kahve Makinesi Almak

Daha Ucuza Yurt Dışından Kahve Makinesi Almak mümkün mü? Neden Kahve Makineleri ve Ekipmanları yurt dışında daha ucuz? Türkiye’de fiyatlar neden coştu?

Videoda Sipariş Edilen Öğütücü SAGE BCG820BSSUK Smart Grinder Pro

Döviz kurunun ani yükselişi ve bir türlü durduğu yerde durmaması bir aşağı bir yukarı dalgalanıyor olması yurt dışından kahve makinesi getiren distribütörleri de fiyat sıkıntısına soktu. Hal böyle olunca onlar da risk almak istemedi ve fiyatlar fırladı gitti. Fakat, yurt dışından aynı kahve makinesi yarı fiyatına ve hatta kampanyalara denk gelirseniz, çok daha azına bulunabiliyor.

Bu videoda Amazondan alış veriş yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini adım adım anlatmaya gayret ettim.

Sizin için, Türkiyeden çok daha ucuza satılan kahve makineleri, kahve öğütücüleri ve kahve ekipmanlarını bulup listeliyoruz.

Amazon Almanya
https://bizdenucuz.com/urun-kategori/butun-platformlar/amazon-almanya/
Amazon İngiltere
https://bizdenucuz.com/urun-kategori/butun-platformlar/amazon-ingiltere/
Amazon Amerika
https://bizdenucuz.com/urun-kategori/butun-platformlar/amazon-amerika/

DAHA UCUZA YURT DIŞINDAN KAHVE MAKİNESİ ALMAK TAMAM DA, NEDEN AMAZON?

  • Güven Ve Müşteri Hizmetleri Kalitesi
  • Iade Kolayliği
  • Gümrük Işlemleri Ile Uğraşmamak
  • Güvenilir Gümrük Ücreti Tahsilati
  • Kaliteli Paketleme, Kargolama
  • Gönderi Takibi
  • Rekabetçi Fiyat

AMAZON’DAN ALIŞ VERİŞ YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİ

  • Gönderim Amazon Depolarindan Yapiliyor Olmali (Fba Veya Sba)
  • Türkiye’ye Gönderim Olmali
  • Amerika Elektrik Sistemi Türkiye’den Farkli Amerika’dan Elektronik Ürün Alinmamali
  • Satin Alma Son Adiminda Türk Lirasi Ile Ödeme Seçilmemeli, Yerel Döviz Kuru Ile Ödeme Tercih Edilmeli
  • Ödeme Yaparken Kullanilan Kredi Kartinda Yeterli Limit Olmali
  • Verdiğiniz Telefon Ve Iletişim Bilgileriniz (Telefon, E-Mail) Sürekli Erişilebilir Olmali
  • 1500 € Üzeri Mali Değeri Olan Aliş Veriş Yapilmamali.

İADE MÜMKÜN MÜ? İADE SÜRECİ NASIL?

  • Amazondan Iade Talebi Açilmali
  • Verilen Gönderi Kodlari Ile Gönderim Yapilmali
  • Iade Nedeni Ürün Amazon Kaynakli Bir Durumsa, Amazon Iade Gönderi Ücretinizi Öder. Bu Nedenle Gönderi Yaparken Ödediğiniz Ücretin Fişi/Faturasi Saklanmali

Umarım bu video Yurt Dışından Kahve Makinesi Almak konusunda çekincesi olan dostlarımıza yardımcı olmuştur. Sormak istedikleriniz varsa lütfen yorum bölümünde sorun, elimden geldiğince destek olacağımı zaten biliyorsunuz.

Eğer nasıl bir makine alacağınıza daha karar vermediyseniz aşağıdaki yazılarım size yardımcı olabilir

Kahve Makinesi İnceleme Yazıları

Daha Ucuza Yurt Dışından Kahve Makinesi Almak” yazısında 77 düşünce

  1. Hüseyin diyor ki:

    Ömer bey günaydın.? Emeklerinize sağlık. ? Sabah ilk işim işe giderken bu videoyu izlemek oldu. Müsait olduğumda notlarımı alarak bir kaç kez daha izleyeceğim. Bu makina ya alınacak, ya alınacak.? Umarım yeni makinanızda filtre kahve öğütme için de bir inceleme videosu paylaşırsınız. Güle, güle kullanın.

  2. Uğur Akdemir diyor ki:

    Ömer Bey merhaba,

    Son 2-3 yıldır kahvelerle yakından ilgiliyim. Şimdiye kadar filtre kahve makinesi, öğütücü, french press ve moka pot kullanarak kahvemi yapıyordum. Ancak şimdi bir espresso makinesi almak istiyorum.

    Gaggia markası hakkında görüşünüz nedir acaba ? Özellikle :
    Gaggia Coffee Machine RI8435/11 Viva Deluxe Al/BK
    Gaggia RI8427/11
    Gaggia RI8425/22
    modelleri hakkında. Önceliğim latte veya cappuchino yapabilmesinden ziyade kaliteli espresso içebilmek. Ayrıca şu an Amerika’dayım ve burdan temin etme şansım da var. Bütçem 200 dolar civarında. Şimdiden çok teşekkürler.

    • Omer Demir diyor ki:

      Uğur Bey Merhaba,
      Amerika’dan alıp Türkiye’de kullanacaksanız alacağınız ürünün 220 Voltu da desteklediğine emin olun lütfen. Amerikan standartlarında 110 Volt bir ürün alıp Türkiyede fişe takarsanız ürünü yakarsınız. Geri dönüşü de olmaz.
      Belirttiğiniz iki makine de ev tipi giriş seviyesi ve bir tık üstü makineler. Ama Espresso ağırlıklı kullanacaksanız Gaggia Classic modeline bakın derim. Ben de şu an uygun fiyata bu ürünün satın alınabileceği yerlere bakıyorum bir kaç güne size de bilgi veririm. Diğer modelleri de yeni çıkan bir kaç modelle birlikte 1-2 güne yazıya dahil edeceğim.
      Sevgiler

        • Ugurcan Akdemir diyor ki:

          Omer Bey tekrar merhaba,

          Ilginiz ve hizli geri donusunuz icin cok tesekkurler. Classic modelini benim gordugumden daha ucuz bir fiyata bulmussunuz. Size Gaggia markasi uzerinden sorunca siz de ayni marka uzerinden cevap vermissiniz dogal olarak.
          Uzun zamandir arastirdigim ve uzun zaman kullanmak istedigim bir urun oldugu icin emin olmak istiyorum. Sizce bu fiyat ve segmentte, baska markalari da dahil edererek, alabilecegim en iyi urunlerden biri mi ?

          Saygilarimla

  3. Hüseyin Aydoğan Bahçeci diyor ki:

    Ömer bey iyi geceler, siparişimi verdim, hem de 129 pound’dan, çok mutluyum şu anda. Sayenizde çok güzel bir makineye çok, çok güzel bir fiyata satın alma imkanı yakaladım, teşekkür ediyorum. Ancak siparişimi saat 23:00 de verdim, bir saat olacak, halen hesabımdan para çekilmemiş, bu konuda bir bilginiz var mı ?

    • Omer Demir diyor ki:

      Hüseyin Bey Hayırlı uğurlu olsun. çok sevindim. Çok güzel bir ürün aldınız. Üstelik kur da düştüğü için benden ucuz almış da oldunuz :)))
      Amazon genelde ürün kargolanmadan hemen önce kredi kartınızdan çekim yapar endişeniz olmasın. Belki kur biraz daha düşer bu arada :))
      Geldiği günden beri çekirdek ve espresso makinemin uyum ayarlarını bulmak için denemeler yapıyorum. Çok ince ayar yapabiliyorsunuz bu çok keyifli.
      Sabırsızlığınızı artırayım diye söylüyorum bunları :)) Latife bir yana tekrar hayırlı uğurlu olsun.
      Sevgiler

  4. levent akyol diyor ki:

    Merhaba,
    Yeni tanıştık diyelim. Çok teşekkürler bilgiler için
    Beko BKK 4315 için evde 2 kişi olarak çok da detay istemeyen kişiler olarak düşünüyoruz. Fiyatı düştüğü için sordum?
    Syg

    • Omer Demir diyor ki:

      Levent Bey Merhaba,
      BKK 4315 Arçelik K8115 ile aynı üründür yazıda ve yorumlarda Arçelik K8115 için sarf ettiğim sözler bu ürün için de geçerlidir.
      Öte yandan evet fiyatı düşmüş, bu biraz daha alınabilir kılıyor ürünü. Dizaynını beğendiyseniz ihtiyacınızı karşılayacaktır.
      Sevgiler

  5. Hüseyin diyor ki:

    Ömer bey duygularımı paylaştığınız için çok teşekkür ederim.? Gerçekten çok kalite ve işini iyi yapan bir ürün aldığımın farkındayım. Bu arada kartımdan tahsilat yapıldı, çekilen para 1083.22 lira.? Benim için zorlu bir süreç başlıyor aslında, çünkü kahve konusunda çok bilgisizim. Bundan yaklaşık beş ay önce, sizin değerlendirmelerinizi dikkatlice bir kaç kez okuyarak Elektrolüx 7800 filtre kahve makinası almılmıştım. Ancak hiç araştırmadan yanında da Deloghni mikser tipi ”parçalayıcı” demek lazım artık, bu ürünü de almıştım. Biz tabi bu makineyle öğüttüğümüzü sanıyorduk. Sonraları dikkatimizi çekti, demleme işinden sonra filitrede büyüklü küçüklü bir sürü parçalar oluyordu. Eminim bundan sonrasında gerçek bir öğütme ile büyük keyifler alacağız. Biz daha yolun çok başındayız.? Sizin gibi üstadların yanında bize okuma, dinleme ve sadece araştırma düşer. MOKAPOTA ve sizleri takibe devam.? Saygılarımla. ?

  6. Oğuzhan Kaynar diyor ki:

    Ömer bey bu konuyu dün düşünüyordum. Sabah mail geldi. Konuyu gördüm. Burnuma espresso kokuları gelmeye başladı. Süpersiniz. Gelişmeleri aktaracağım.

    • Oğuzhan Kaynar diyor ki:

      Sizin aldığınız aynı ürünü almak için işlem yaptım. Seçili bu adrese gönderim yapamıyoruz uyarısı aldım. Almanya’dan da denedim aynı uyarı geldi. Yeni bir hesap mı oluşturmak gerekiyor acaba ? Türkiye Amazondan açılmış hesabı kabul etmeme durumu olabilir mi?

      • Omer Demir diyor ki:

        Oğuzhan Bey Merhaba,
        Geçen gün baktığımda o ürünün Amazon stokları bitmişti ve gönerimi kendisi yapan başka satıcılar tarafından satılmaktaydı. Videoda bahsettiğim konu. Onlarda Türkiye’ye gönderim yapmadığı için muhtemelen bu nedenle sipariş veremediniz. Amazon bu ürünü uzun zamandır satıyor yakında yenilenir stokları diye tahmin ediyorum. Ciddi indirime girince hızlı tükendi sanırım. Ayrıca her ürünün Turkiye’ye gönderimi yok. Ama satıcı ve göndericinin Amazon olduğu ürünlerin büyük kısmı uluslararası gönderiye de açık ürünler. Türkiye hesabı ile bağlanmanızın bu duruma bir etkisi yok buna emin olabilirsiniz. Videoda bahsettiğim gibi, gönderimin amazon deposundan yapıldığı ürünlere bakın derim. “Fulfilled by Amazon” veya “Dispatched by Amazon” diye geçer, sepete ekle butonunun olduğu kutucuk içinde veya hemen altında yazar.
        Sevgiler.

  7. Nursena Ay diyor ki:

    Merhabalar; evde genellikle filtre kahve ve Türk Kahvesi içiliyor ve bunlar için bir öğütücü ihtiyacım var. yukarıda yazdıklarınızı inceledim 2 ürün arasında kaldım. WMF STELİO kahve öğütücüyle BARATZA VİRTUOSO ENCORE kahve öğütücü arasında gidip geliyorum. Galiba bunlarda da Türk Kahvesi inceliğinde kahve öğütülmediğinden el değirmenlerini kullanmam gerekecek(?)
    PS: Kahve öğütücü ilk defa alacağım için cahilliğimi mazur görün, vakit ayırıp yanıtladığınız için teşekkür ederim :)

    • Omer Demir diyor ki:

      Nursena Hanım Merhaba,
      Türk kahvesi için elektrikli öğütücü bulmak biraz zor. Dediğiniz gibi el tipi bir öğütücü ihtiyacınızı karşılar ama biraz kol kası da yaptırır size :)
      Filtre kahve için iki ürünü de tercih edebilirsiniz. Bütçeniz bu karardaki önemli konu. WMF stelio giriş seviyesi disk dişli barındıran bir ürünken baratza encore orta seviye bir ürün ve incelik ayarı konusunda daha fazla seçenek sunuyor.
      Sevgiler

  8. Bayram diyor ki:

    Ömer bey iyi günler önermiş olduğunuz kahve makinalarından İngiltere amazondan sipariş vermek istiyorum.e Gift karta indirim çeki vereceğini gördüm.Bu kartı nasıl çıkarıp kullanabilirim.

  9. Bayram diyor ki:

    İyi akşamlar Ömer bey isviçreden bir arkadaşım kahve makinası alacak Türkiye’ye gönderecek SOLIS
    Barista Gran Gusto Typ 1014
    Espresso Kolbenmaschine bu makine hakkında ne düşünüyorsunuz fiyatı bizim paramızla 2300tl.

    • Omer Demir diyor ki:

      Bayram Bey Merhaba,
      Sorunuzu doğru içeriğin altına taşıdım. Bahsettiğiniz makine çok bilinen bir makine değil, hakkında yorum bulmak da bir o kadar zor. Bu nedenle öncelikle neden bu makine ve arkadaşınız size neden bu makineyi getiriyor, çevresinde kullanıp memnun olan var mı, kullanan kişi ne kadar kahve konusuna hakim bunların cevabı benim yazacaklarımdan çok daha önemli.
      Bu ürün için ben sadece teknik yorumda bulunabilirim, 58mm portafiltre kullanıyor olması oldukça pozitif bir durum, PID özelliği göremedim bu fiyata yurt dışından gelecek makinede bu özelliği beklerim açıkçası. İşini oldukça iyi yapan güçlü bir makine görüntüsü var, süt köpürtme çubuğuda profesyonel makineler ile hemen hemen aynı. Teknik olarak güzel bir makine. Fiyat tarafında ise kabul edilebilir bir fiyatı var.
      Sevgiler

  10. Mehmet Emin diyor ki:

    Merhaba,
    Yeni aldığım Eectrolux EKF 7800 makinemle birkaç kahve çekirdeği denedim. Kendi filtre kahvemi yapmaya henüz başladım. Birkaç sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim:

    1. Sadece kendim için kahve yapınca termosum 520 gram aldığı için o kadar kahve demliyorum. Bir iki defa 1300 gram demlemek durumunda kaldım. Her iki demlemede de kahve/su oranını aynı tuttum. Fakat fazla demlediğimde elde ettiğim kahveyi beğenmedim. Tabii ki deneme yanılma yoluyla bulunabilir, ancak demlemenin en kaliteli şekilde gerçekleşmesi için ideal bir miktar var mıdır? 300 gram ve 1000+ gram demleme yaparken aynı aroma ve lezzeti yakalamak mümkün mü?

    2. Makinede metal filtre var. Kağıt filtreyi onun içine mi yerleştirmeli, yoksa metal filtre çıkarılmalı mı?

    3. Termosta bir süre bekleyen kahvede ekşi bir tat oluşuyor. Benim için çok itici bir tat. Bunun sebebi kahvenin demlenme sonrası beklemesi midir? Yoksa demleme yaparken yaptığım bir hata mı var acaba?

    Çok soru sordum. Şimdiden çok teşekkürler cevaplarınız için.

    • Omer Demir diyor ki:

      Mehmet Emin Bey Merhaba,
      Öncelikle makineniz hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.
      Sorularınızın yanıtlarına gelince
      1-Ben 1/20 oranini kullaniyorum aroma ozelligi aktif olacak sekilde. Yazida bahsettigim incelik konusu da cok onemli. bir de 40 gramdan fazla kahve demleyecekseniz. aroma özelliğini kullanmadan bir deneyin.
      2- Metal filtreyi çıkartın kağıt filtreyi kulplu damlama hunisi içine direkt yerleştirin.
      3- Demleme ile ilgili bir problem varsa 1. sorunuza yanıtım konuyu çözecektir. Değilse, problem termosunuzun yeteri kadar temiz olMAması olabilir.içinde Termosta sadece kahve kullanın, çay vb içeceklerde kullanıyorsanız bunların bıraktığı kalıntılar tadı ve kokuyu etkiler, kahveyi veya kalıntıları çok uzun süre bekletmeyin, kahveniz biter bitmez su ile çalkalayın. Eğer paslanmaz çelik bir termos kullanıyorsanız 3-4 damla çamaşır suyu üstüne su ekleyerek sonuna kadar doldurun ve 1 gece bekletip ertesi gün termosunuzu bulaşık deterjanıyla iyice yıkayın. İlk günkü temizliğine kavuşur.
      Çok sormadınız, net değilse yine sorun:)
      Sevgiler

  11. Alper diyor ki:

    Ömer Bey tekrar merhaba, Yorumunuzu dikkate alacağım ve sütsüz olarak tüketeceğim. Dediğiniz gibi alışkanlıklarımız nedeniyle böyle bir ihtiyaç duymuş olmamın ihtimali yüksek. Sizden bir konuda daha bilgilendirmenizi rica edeceğin. Kahve öğütücüsü almayı düşünüyorum. Fakir Aromatic ürününü önerir misiniz?

  12. Hüseyin Aydoğan Bahçeci diyor ki:

    Çok teşekkür ederim, şu an kahve öğütücümden uzaklarda tatildeyim. ? Ankara’ya döner dönmez bu ayarları yapacağım. ? Ayrıca her soruma üşenmeden ve ciddiye alarak yanıt vermeniz taktire şayan bir durum.? İyi ki varsınız ve ben iyi ki sizin varlığınızdan haberdarım, eyvallah.?

    • Omer Demir diyor ki:

      Selamlar
      Seve seve yardımcı olmaya çalışıyorum. Amacımız insanların gerçekten kahve içebilmesi ve bu kültürün gelişmesi.. Basketbol da ruhumuzun yapı taşı gibi.
      O yüzden bu sorulara yanıt vermek benim için büyük keyif, bazı sorulara yanıt ararken ben de çok şey öğreniyorum.
      Yeter ki kötü bir alışkanlık olan hazıra konmaktan kurtulup okumakla başlansın işe.
      Okuyan araştıran insanlara yanıt verebilmek de büyük bir keyif ve zevk.
      Sevgiler.

  13. Türker diyor ki:

    Ömer Bey,
    Finalde, Siemens TE653311RW EQ.6 Plus S300 ve Delonghi Ecam 23.420.Sw arasındayım. Bütçeyi biraz daha zorlayıp; Siemens TE653311RW EQ.6 Plus S300 tarafı daha ağır basıyor. Umarım kararım doğrudur.

  14. Yeşim diyor ki:

    Merhaba Ömer bey, öncelikle yazınız için teşekkür etmek istiyorum. Yeni bir filtre kahve makinası almak istiyorum araştırmalarım sonucunda electrolux 7800 e karar vermiştim ve sizin yazınızı okuduktan sonra doğru karar verdiğimi anladım. Tam sipariş verecekken pop-up reklamlarda WMF 412140011 AROMA ONE FİLTRE KAHVE MAKİNASI COUP a rastladım ve kafam biraz karıştı . Ben evde tek başıma kahve tüketiyorum. Günde en az 2 cup içiyorum. Son karşılaştığım wmf nin modeli bu anlamda bana cazip geldi. Siz hangisini önerirsiniz ? Teşekkürler

    • Omer Demir diyor ki:

      Yeşim Hanım Merhaba,
      Marka bağınız yoksa bu ürünle EK7800 arasında çok fazla fark var.
      Sizin belirttiğiniz WMF 412140011 AROMA ONE FİLTRE KAHVE MAKİNASI COUP hiç bir ek özelliği olmayan bir makine.
      Bu tercih meselesi elbette ama ben makinemde en azında aroma özelliği olsun isterim.
      Öte yandan EKF7800 su filtresi, sıcaklık ayarı, programlama vb bir çok artı özellik var.
      Özellikler açısından aynı klasmanda değiller. Marka olarak ise göreceli..
      Sevgiler

  15. Metin Dartar diyor ki:

    İyi günler
    Türk kahvesi için kahve değirmeni almak istiyorum.Kahve çekirdeğini pudra kıvamında yapacak hangi ürünü tavsiye edersiniz?

    • Omer Demir diyor ki:

      Metin Bey Merhaba,
      Sorunuzu bu içeriğin altına taşıdım okuyucularımız için de daha faydalı olacak diye düşünüyorum.
      Türk kahvesi inceliğine inen ev tipi bir öğütücü yok maalesef. Turk kahvesi için pudra kıvamı elde edebilmek için dişli öğütücüler yetersiz kalıyor. Taş değirmen gerekiyor bunun için. Onlarında elektriklileri oldukça pahalı ve hacmen çok byük ve endüstriyel dizayndalar.

      Ancak,
      Eldeğirmenleri o inceliğe en yakın sonuç veren öğütücüler, bu yazıda önerdiğim el değirmeni ile Pudra kıvamı olmasa da ona çok yakın incelikte öğütme yapabiliyorsunuz. Maliyet de oldukça ucuz.
      Bir diğer ürün ise Şu yazıda ve videoda (https://mokapota.com/kahve/yurt-disindan-kahve-makinesi-almak/24428) bahsettiğim Sage BSS820UK / Breville 820 Smart Grinder Pro (https://mokapota.com/urun/sage-bcg820bssuk-the-smart-grinder-pro-coffee-grinder-silver) ürünü. Bu ürün de dişli ayarlarında oldukça incelere inebiliyor. Hem dışta 60 kademe hem de içeride 10 kademe ayarı var.

      Ben Türk kahvesinden filtre kahveye kadar aralıkta öğütme yaptığım için iç dişliyi 3. kademeye getirdim. Türk kahvesi için de dış ayarda 1 kullanıyorum. Dış ayar espresso için 18-22 aralığında.
      Yalnız bu ayarda dikkat edilmesi gereken nokta iç 1 dış 1 yaptığınızda dişliler birbirine sürtündüğü için sıkıntı olabilir. Kademe kademe deneyerek uygun inceliğe inmek gerekli. Ayrıca öğüttüğünüz kahve medium roast – City – orta kavrulmuş bir kahveyse çekirdek biraz daha sert olacaktır. Bu durumda çekirdek dişliler arasına sıkışıp makineyi kilitleyebiliyor. Üst kısmı çıkartıp iç dişliyi de yerinden çıkartarak temizlediğinizde makine normale döner ama bu durum süreklilik arzederse dişlide yıpranmaya motorda zorlanmaya neden olacaktır. .

      Dolayısıyla eğer bütün kahve tipleri için bir öğütücü arayışınız varsa Sage BSS820 ye bakabilirsiniz. Sadece Türk kahvesi içinse el dipi değirmen daha mantıklı olacaktır.

  16. Kenan diyor ki:

    Ömer bey merhabalar
    Amazondan alisveris yaparken ornegin sizin onerdiginiz bir makineyi aldim ancak yaninda bi kac bisey daha almak istersem amazonun o urunlerin turkiye gonderimlerinin olup olmadigini nasil anlayabilirim kisayoldan. Yada tr ye gonderiebilen urunleri nasil listelerim ?
    Birde amazonda turkiyeye ucretsiz kargo durumu varmi yoksa hep ucretlimi bunları soracaktim
    Tesekurler simdiden

    • Omer Demir diyor ki:

      Kenan Bey Merhaba,
      Sol üst köşede adres bölümü yer alır buradan adresinizi Türkiye olarak seçip ürün sayfasına girdiğinizde gönderim olup olmadığını sağ tarafta fiyat yazan kutucukta veya ürünün başlığının hemen altında görebilirsiniz.
      Bu noktada önemle FBA ürünleri tercih etmenizi tavsiye ederim. FBM olan ürünlerde kargo ücreti yüksek olacaktır ve gümrük vergisini burada siz ödemek durumunda kalırsınız. FBA ve FBM’in ne olduğunu videoda anlattığım için burada tekrar yazmıyorum. Sadece TR gönderimi olan ürünleri listele gibi bir fonksiyon yok maalesef şu an için. Belki ileride olur.
      Ücretsiz uluslararası gönderim de yok maalesef, ücretsiz gönderiler sadece o ülke içinde geçerli. Ancak sipariş ettiğiniz ülkeye göre değişen şöyle bir durum var.
      KDV alınan bir ülkeden sipariş veriyorsanız (örneğin Avrupa birliği ülkeleri Almanya İngiltere, İtalya vb.) Siz Türkiye’ye sipariş verdiğiniz için gördüğünüz ürün fiyatından o ülkede uygulanan kdv vergisi düşülür (Avrupa birliği için genelde %20). (bunu yapan başka bir e-ticaret sitesi görmedim ben o yüzden amazonun bu hesaplaması taktire şayan bir nevi tax free o ülkeden satın almış gibi oluyorsunuz) Bu fiyat üstüne %18 Türkiye gümrük vergisi eklenir ve bunlara ek uluslararası kargo gönderim ücreti de eklenir. FBA ürünlerde uluslararası kargo ücreti Amazon anlaşmalı firmalarla gönderim yaptığı için normale göre gerçekten çok düşük oluyor. Bu kalemlerin hepsini ödemenizin son adımında ayrıntısı ile görürsünüz. Detaylar zaten adım adım videoda yer alıyor.
      Umarım cevaplar yeterli olmuştur
      Sevgiler,

      • Hüseyin Aydoğan Bahçeci diyor ki:

        Ömer bey ben Sage 820’ye aldığımda, Ülkemizin döviz kuruyla ödeme seçeneğini işaretleyip almıştım. Şimdi bu seçenek çıkmıyor, sizin bir bilginiz var mı?

        • Omer Demir diyor ki:

          Bu konuda bir bilgim yok Aydoğan Bey, ama zaten amazonun kur çevrimi oldukça yüksek onu kullanmanızı tavsiye etmem. Kur oynaklığından etkilenmeyi minimize etmek için kredi kartınızda döviz extresine geçebilirsiniz. Veya TRY ekstresi kullanıyorsanız bankalar o iş günü kuru+% 2.85 ile kur çevrimi yapıyorlar.
          Sevgiler

  17. Kenan diyor ki:

    Cevabiniz yeterince detayli olmus cok tesekkur ederim. Ben alisveris yapmak icin black friday zamanini bekliyecem galiba su an icin urunler ucreti fazla gibimi? Sizce black friday zamanini beklersem dahami iyi fiyata alirim cok tesekkurler simdiden??

    • Omer Demir diyor ki:

      Açıkçası bu konu oldukça değişken. Ben öğütücüyü geçen seneki blackfriday fiyatının oldukça altına aldım 1-2 ay önce.. ürünü araştırın sizi tatmin edecek indirimi yakaladığınızda alın, sonra bi daha fiyatını kontrol edip canınızı sıkmayın derim. Her halükarda TR’den daha ucuza almış olacaksınız
      Sevgiler,

  18. Hüseyin Aydoğan Bahçeci diyor ki:

    Ömer bey selamlar. ?
    Yorumların da hepsini okudum. ?
    Sizin yazılarınızı ise her fırsatta tekrar, tekrar okuyorum.?

  19. Kemal Kestelli diyor ki:

    Merhaba Ömer Bey

    Öncelikle hızlı cevabınız için teşekkür ederim.

    Yok sizden direk bunu alın diye bir tavsiye beklemiyordum, zaten sizin diğer yorumlara verdiğiniz cevaplardan ve yazılarınızdan bunu yapmayı tercih etmediğiniz oldukça net, ve haklısınız da bence. Ben o ilk 3 opsiyon arasında kaldım ama diğerleri hakkında da detaylı bilgi bulamadım, sizin bu makineler hakkında düşünceniz, bilginiz var ise yorumlarınızı almak istemiştim VMF, Melitta ve Konchera hakkında ama oldukça yanlış sormuşum sorumu :)

    Öğütücü yazınızı da okudum ve orada kararım çok net zaten – orada da sormak istediğim de sizin görüşünüz ile öğütücüye mi yatırım yapılmalı kahve makinesine mi?

    Sevgilerimle
    Kemal

    • Omer Demir diyor ki:

      Kemal Bey Merhaba,
      Konu şimdi benim için çok daha net, açıklamanız için teşekkür ederim.
      Yanıtlamaya sondan başlayayım,
      Sadece filtre kahve için kullanacaksanız ve ilerde de başka ekipman düşünmüyorsanız basit bir öğütücü de işinizi görecektir. Ama derseniz ki ileride espresso makinesi de alacağım, pour over, aeropress gibi ekipmanlara da ilgim var vs, bu sefer öğütücü önemli bir hal alıyor. Özellikle espresso hazırlarken öğütücünün inceliği küçük hassasiyetle ayarlanabilmesi ve tutarlı büyüklük sağlaması oldukça önemli. Bu durumda evet öğütücüye yatırım yapmalısınız.
      Filtre kahve konusuna gelince, açıkçası bir makine aldığınızda iyi kullanırsanız en az 6-7 o makineyi kullanıyorsunuz, bu elbette makinenin malzeme kalitesi, işçiliği vs ile de doğrudan ilgili. Filtre kahve makineleri genelde basit bir mekanizmaya sahip olduğu için çoğunlukla bozulmuyorlar ama cam karafların kırılma ihtimali hep var maalesef. Bu nedenle seçiminizde bulunabilirliği de göz önüne almalısınız. Özetle bütçe dengesinde öğütücü mü yoksa makine mi konusu gelecek planlarınız ve tercihlerinizle ilgili. Ben bir çok ekipman kullanıyorum hepsinde de en pahalısını değil, fiyat/performansta en yüksek verim elde edebileceğim ürünleri tercih etmeye çalışıyorum.

      Kahve makineleri konusuna gelince konchero daha çok profesyonel makine üreten yerli bir firma, sitlerinde yazdığına göre üretimlerini yurt dışında yaptırıp Türkiye’ye ithal ediyorlar. 7-8 yıllık da bir geçmişleri var. Açıkçası makinelerini kullanma şansım olmadı, dolayısıyla bir kıyas yapamıyorum ama bu gibi konularda biraz orjinalciyim diyebilirim.
      WMF orta üstü kalitede ürünler sağlayan bir marka ancak bahsettiğiniz iki makinenin de dizaynı bence oldukça eski ve muhtemelen bu nedenle de kullanılan plastik parçalar çok kaliteli bir görüntü çizmiyor.
      Stelio’da ek bir özellik yok, bueno’da ise sadece aroma fonksiyonu yer alıyor. Melitta Enjot Top da benzer şekilde eski tip bir dizayna sahip, kapak ve filtre tutucu birleşik dizayn edilmiş, olumlu tarafı ise su haznesinin çıkabilir olması ve aroma fonksiyonunun daha hassas ayarlanabilmesi. Aroma özelliği olan makinelerde bu özelliği açıp kapatırsınız dolayısıyla tek seviyedir yada max 2-3 ama bu makinede ayar çok daha hassa yapılabiliyor. Özetle özellikler fena değil ama dizayn ve plastik kalitesi düşündürücü. İlk 3 tercihiniz için zaten yazıda yorumlarımı belirtmiştim.
      Umarım atladığım bir sorunuz kalmadı.. Varsa lütfen çekinmeden sorun..
      Sevgiler

      • Kemal Kestelli diyor ki:

        Merhaba Omer Bey,

        Detayli cevabiniz icin cok tesekkur ederim, gercekten inanilmaz yardimcisiniz, sayenizde cok sey ogrendim. Musaadenizle filtre kahve makinasi konusunda son bir sorum olacak, o da Bosch TKA6A041 modeli ilgili bir inceleme yapabilir misiniz? Gordugum kadariyla cikarilabilir hazne, aroma ozelligi e fiyati ile oldukca uygun gozukuyor f/p acisindan ama sizin yorumlarinizi da merak ediyorum.

        Sevgilerimle

  20. Kemal Kestelli diyor ki:

    Merhaba Omer Bey,

    Krups GVX242 konusunda ne dusunuyorsunuz? VMF Stelio almayi planliyordum sizin bu yazinizi degerlendirmem neticesinde ve aldigi iyi yorumlari okuduktan sonra ama bugun bu modeli kesfettim gittigidiyor’da. Flat burr kullanan bir makina diye anliyorum ve su icinde bulundugumuz sartlarda VMF’in fiyatinin 950 TL’ye cikmis oldugu anda (gecen hafta 799 TL idi) Krups 729 TL. Bu model hakkinda herhangi bir bilginiz var midir paylasabileceginiz?

    Sevgiler
    Kemal

    • Omer Demir diyor ki:

      Merhaba Kemal Bey,
      Giriş seviyesi, düz dişli (flat burr) bir öğütücü bu. 18 ayar kademesi mevcut Giriş seviyesi bir espresso makinesinde ve filtre kahve yapacaksanız işinizi görecektir.
      WMF stelio da 17 kademeli düz dişli bir öğütücü ama krups’a göre (hatta bir çok flat burr’e göre) sesi daha düşük diyebilirim. Düz dişli öğütücüler merkez kaç kuvvetini kullanarak öğütme yaptıkları için yüksek devirde öğütürler ve bu da hem gürültülü bir işlemdir hem de kahvenin ısınmasına neden olabilir. Tek seferde 30-35 grama kadar öğütme yapacaksanız bir problem olmaz daha fazla öğütecekseniz 30-35 gram arası makineyi 30-40 sn dinlendirip öyle öğütmek daha faydalı olur. İleride iyi bir espresso makinesi almak gibi bir niyetiniz varsa ve bu öğütücüyü o zaman da kullanma niyetindeyseniz konik dişli bir makine daha doğru seçim olabilir, aksi durumda düz dişliler fiyat performansta iş gören başlangıç için iyi ürünlerdir.
      Sevgiler

      • mustafa diyor ki:

        sayfadaki tüm öğütücüler hakkındaki açıklamalarınızı okudum ve okurken konik dişlinin daha iyi olduğu izlenimi edindim ve ürün açıklamalarından wmf stelio (dizayn olarak kg79/89 a benzer yapısı var konik dişli kullanılıyor) almaya karar vermiştim ki bu yorumunuzda ‘wmf stelioda 17 kademeli düz dişli bir öğütücü ama’ yazıyor. bi siteden ürüne bakayım dedim ama konik yada düz dişli yazmadığı için anlamadım ,
        o yüzden bi tereddüte düştüm. sizce konik dişli olan delonghi kg89 mu yoksa wmf stelio mu alayım yardımcı olursanız sevinirim. kahve makinesi olarakta delonghi ec685 almaya karar vermiştim.

        öğütücüye de karar verdim sonunda
        sırada kahve seçimi var
        ‘kahve üzerine yazılarımı kuyup kendiniz karar vermelisiniz’ diyeceğiniz için hangi kahveyi almalıyım diye sormuyorum kahve üzerine olan yazınızı okumaya geçiyrum :-)
        bu iki makina arasındaki yardımınızı bekliyorum

      • mustafa diyor ki:

        yurt dışı amazon alışveriş videonuz çok faydalı bir video youtube kanalınızda varmı bilmiyorum kesinlikle olmalı.
        bu wmf stelio için gün itibariyle amazon Türkiyede diğer sitelerden 100 tl civarı daha pahalı gözüküyor.

  21. Hasan Ertürk diyor ki:

    Ömer Bey tekrardan merhabalar,
    Öncelikle çok teşekkür yardımlarınız için.Önerinize uyarak almış olduğum wmf stelio öğütücüyü iade ettim süreç düzelince dış görünüşünü de çok beğendiğim sizinde kullandığınız sega öğütücüyü alacam.Bu arada bunun yanına alacağım filtre kahve makinesi olarak neyi önerirsiniz? Yada siz neyi kullanıyorsunuz? Memnun musunuz? :) Yukarda yazdığım gibi genelde eşimleyiz ama en fazla 4-5 kişilik oluyoruz misafirlerle birlikte. Yani hem güzel kaliteli bişey olsun uzun ömürlü gitsin istiyorum hem de görünümü güzel olsun kaba ve çok yer kaplamasın istiyorum.Şimdiden teşekkürler cevabınız için.

      • Hasan Ertürk diyor ki:

        Merhaba Ömer bey, aslında o yazıyı birkaç defa okudum hatta öğütücü ile ilgili yazıyı da birkaç kez okudum mesela o yazıda sega öğütücü geçmiyordu sonradan videodan gördüm de öyle karar değiştirdim açıkçası.Yine de bahsettiğim minvalde ön planda bi öneriniz olmaz mı?

        Bu arada illa bi ürün ismi vermek istemiyorsanız sizden yazınızdaki şu 3 ürün arasından hangisini tercih etmem konusunda yardımcı olmanızı rica edecem. Electrolux Expressionist EKF7800, Braun KF7120BK ile Delonghi ICM 15250 arasından hangisini tercih etmeliyim? Teşekkürler ederim tekrardan emeğiniz için.

        • Omer Demir diyor ki:

          Hasan Bey Merhaba,
          İlla bir ürün ismi vermemek gibi bir takıntım yok ama şunu çok net söyleyebilirim, bu zamana kadar hem Türkiyeden hem dünyanın başka ülkelerinden binlerce soru yanıtladım, binlerce kişiye destek olmaya çalıştım ve inanın ki bu konu çok göreceli, ben en yakımındaki insanlara bile çok zor git şu ürünü al derim o da tonla soru sorarak kararı ona verdirtmeye çalışarak. Bunun tahmin edildiği gibi, “yarın bi gün ürüne bir şey olursa benden bulmasın” ya da “bu adam reklam yapıyor” mantığıyla hiç ilgisi yok.
          Bunun tek sebebi var, ihtiyaçlar, bütçe, sonraki plan vs vs bunların hepsi kişiye özel, tercihler de. Bu nedenle ben sadece ürünler konusunda destek olmaya çalışıyorum. Bu 3 ürün arasında neden kaldınız bunu değerlendirin. Hangi ürünün hangi özelliği size gerekli hangisi değil. Dizaynda en çok hoşunuza giden hangisi (iyi bakarsanız en az 6-7 yıl birlikte yaşayacaksınız en çok kullandığınız mutfak aleti olacak dizayn önemli)
          Yazıyı okuduysanız zaten hangi ürünü kullandığımı söylüyorum. O ürünü ben geçen sene şu anki fiyatının yarısından da az bir fiyata aldım.
          Sevgiler

  22. Alp diyor ki:

    ascaso i-mini hakkınde ne düşünüyorsunuz ? 54 mm disk çapı var . 2 bin TL gibi bir fiyatı var . Fiyat performans konusunda ve espresso yeterliliği açısından tavsiyeniz nedir .

    • Omer Demir diyor ki:

      Alp Bey Merhaba,
      Bu ürün sonsuz vida mekanizması kullanarak öğütme inceliği ayarını sağlıyor. Bunun artı ve eksileri var.
      Kademeli bir incelik ayarı değil istediğiniz noktada bir incelik ayarı yapma şansınız var. Ama bu ayarı değiştirince aynı yeri tekrar bulmanız maalesef kolay değil çünkü makine üstünde ayar indikatörü yer almıyor.
      Bu tip makineler genellikle işletmeler tarafından tek tip demleme inceliğinde kahve öğütmek için tercih ediliyor. Aynı tip kahveden 10 kilo elinizde var ve bunu sadece espresso için kullanacaksınız diyelim, bir kaç shot deneme ile incelik ayarı tutturulup sonra dokunulmuyor ki en ideal ayarda müşteriye servis sunulabilsin. Ama bu makineyi peş peşe farklı tiplerde öğütme için kullanacaksanız kullanımı ayar indikatörünün olmaması nedeniyle zor diyebilirim.
      Bir diğer husus ise kullanıcılar tarafından hopper’ın çıkarılması ve temizliğinin zor olduğu rapor edilmiş. Siz evde ayda bir yaparsınız belki temizliği ama cafeler hergün yapmak zorunda bu nedenle kolay temizlenme profesyonel kullanımda artı bir değer.
      Onun dışında öğütme inceliği, incelik tutarlılığı konusunda bir problem yaşamazsınız, sadeece sonsuz vida mekanizması olduğu için alt seviyelere çok dikkatli inmek gerek, zira bir stopper olmadığı için dişliler birbirine sürtünüp zarar verebilirler.
      Umarım faydalı olabildim.
      Sevgiler

  23. mehmet özekmekçi diyor ki:

    Ömer bey iyi günler,
    Bu güzel yazılarınız yorumlarınız için çok teşekkürler. Yazılarınızda çok güzel noktaları açıklamışsınız. Vaktiniz olursa sizden bir konuda fikir almak isterim. Geçen yıl Amazon de den kargo ücretsiz Campingaz ürünü almıştım. Çok az bir gümrük vergisi ile ürüne sahip olmuştum. Mart 2019 da. Malum son günlerde tüm ithal edilecek malzemelere ek gümrük vergileri geldi. Gümrük mevzuatı değişmesi nedeni ile yeni getirteceğim üründe sorun yaşayıp yaşamayacağım konusunda tecrubelerinizi paylaşmanızı dilerim. Breville bes 875 getirtmeyi düşünüyorum.
    İthalatında sorun olur mu?
    Yaklasık 600 E luk ürünün tahminen ne kadar gümrük vergisi öderim?
    İlginize teşekkürler
    Mehmet Özekmekçi

    • Omer Demir diyor ki:

      Ali Bey Merhaba,
      Bu yorumunuzu sonradan farkettim, Graef ev kullanımı için pratik ve kullanışlı bir makine fiyatı da makul seviyelerde. EC685 ile problem yaşamazsınız muhtemelen ama siz naked filter vb konularada gireceğiniz için öğütücü önemli olacaktır. Bu ürünü giriş seviyesi makinelerle kullananlar memnun ancak orta segmetten itibaren öğütme tutarlılığı ile ilgili serzenişlere rastlamak mümkün.
      Sevgiler

  24. Nuray Öz Demir diyor ki:

    Ömer bey merhaba, yazılarınızı zevkle okuyorum, filtre kahve makinemi alırken oldukça yol gösterici oldu, emeklerinize sağlık.Sage scg 600 kahve öğütücüsü ile ilgileniyorum. Sizin sage 820 aldığınız yazınızı okudum fakat video göremedim.
    Bu iki makine kıyaslamasında yorumunuzu merak ediyorum, ayrıca kredi kartımızın yurt dışından alişverişe açık olması yeterli mi Tl veya döviz ödemesi gibi ayrı bir şey gerekiyor mu.

    • Omer Demir diyor ki:

      Nuray Hanım Merhaba,
      SCG 600 SCG 820’nin manuel modeli gibi düşünebilirsiniz, performans açısından aralarında bir fark yok, BCG 820’nin digital gösterge paneli ayarları daha hızlı yapmanıza olanak tanıyor bence en büyük artısı bu. SCG 600’de de yine dışta 60 kademe incelik ayarı içeride de 10 kademe hassas ayar yer alıyor.
      Kredi kartınızın yurt dışına açık olması yeterli. Kullandığınız bankaya göre değişmekle birlikte TL ekstresi kullanıyorsanız bankalar kur çevirirken yurt dışı alışverişlerde biraz daha yüksek komisyon oranı uyguluyor. Döviz ektresi kullanıyorsanız o ay ödemeniz kaydıyla bire bir aynı miktarı döviz olarak ödüyorsunuz. Tabi burada da kur riski var tercih sizin. Yalnız şu önemli bir nokta, amazon genelde kredi kartından tahsilatı satış anında değil ürün kargo kuyruğuna girdiğinde yapıyor. Bu da bir iki gün alabiliyor, bu süre zarfında kartınızda yeterli limit bulunmasına dikkat edin.
      Umarım faydalı olabildim,
      Sevgiler

  25. Mustafa Şahin diyor ki:

    Merhaba Ömer bey,
    Almanya Amazon’dan 230 euro’luk otomatik Kahve Makinesi için Türkiye’de gümrük vergisi ne kadar olur.
    İyi çalışmalar
    Mustafa Şahin

    • Omer Demir diyor ki:

      Mustafa Bey Merhaba
      Bunu alışveriş yaparken kredi karı bilginizi girdikten sonraki son adımda görebilirsiniz. Fiyatı görüp satın alma yapmadan iptal edebilirsiniz.
      Videoda bu detaydan bahsediyorum
      Sevgiler

  26. aybars diyor ki:

    ömer bey merhabalar, öncelikle yardımsever tutumunuz insanları bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Sitenizi inceledim yer işareti olarak da tarayıcıma kaydettim sık sık ziyaret edeceğim. Sorularıma tam olarak yanıt alamadığım için buraya yorum yapıyorum.Kahve dünyası derya deniz sayenizde bir kere daha öğrenmiş oldum.kahve dünyasına da yeni giriş yaptım denilebilir. Evde filtre kahve makinem var. Kahve öğütücü almaya karar verdim.Önümüzdeki 5 yıl içinde de espresso makinesi almayı düşünmüyorum. Günde 4-5 bardak filtre kahve içiyorum. Zaman içinde farklı denemediğim yöntemlere doğru bir geçişim olacak (Chemex, cold brew,v60,moka pot,aeropress gibi)
    1-Delonghi kg89
    2- melitta molino
    3- Cloer elektrik konik kahve öğütücü
    4-Severin KM 3873
    bu 4 ürün hemen hemen aynı fiyatta bu ürünler beklentilerimi karşılar mı? Cihazları biliyorsanız karşılaştırma yapabilir misiniz? Cevabınız için şimdiden teşekkürler

    • Aybars diyor ki:

      5. Seçenek olarak” Melitta 1027-01 Sst Bk Calibra Elektrikli Kahve Değirmeni, Konik Öğütücü, Lcd Ekran, Entegre Tartı, 39 Öğütme Derecesi Ayarı, Kapasite: 375 G, Siyah/Paslanmaz Çelik“ bunu düşünüyorum ve buna daha yakınım bilginiz varsa değerlendirme rica edeceğim beklentilerimi karşılar mı? entegre tartı ve gerekliliği hakkında da yorum yaparsanız sevinirim

    • Omer Demir diyor ki:

      Aybars Bey Merhaba,
      Espresso için kullanmayacağınıza göre bu dört öğütücü de işinizi görür. Bütçenize uygun gösünüze güzel görüneni alın derim.
      Şimdiden hayırlı olsun
      Sevgiler

  27. İevent malay diyor ki:

    Ömer bey merhaba, bilgi paylaşımlarını için çok teşekkürler, ne iyiki tecrubelerinizi bizlere aktarıyorsunuz. sizden bir öneri almak isterim çok kucuk bır isletmeyiz daha cok hazır gıdalar satıyoruz işletmeye al gotur tarzında bır kahve makınesi almayı düşünüyorum bu konu hakkında hiç bilgim yok lokasyon olarak ınsanların toplu taşımaya ulaştıkları bir noktadayız sıcak kahve talepleri oluyor nasıl bı makıne tavsiyeniz olur yardımılarınızı eica ediyorum.

    • Omer Demir diyor ki:

      Levent Bey Merhaba,
      Bir işletmeyseniz ev tipi makineler sizin ihtiyacınızı görmeyecektir. Daha önce de bir çok okuyucumuz kendi işletmelerini açtığında ya zaten hacmimiz yok küçük bir şey bize yetmez mi diyerek benim fikrimi istediler Onlara söylediğim tek şey var, yetmez… Çünkü bir işletmeyseniz o makineye evdeki kadar temiz ve özenli bakamazsınız. Çünkü o makine her ne kadar güçlü ve güzel bir makine olsa da peş peşe iş yaptığında ısınır, sizi ortada bırakır. (günün yoğun saatlerini düşünün) çünkü o makine seri içecek hazırlamak için değil evde keyifle tadını çıkararak kahve hazırlamak için üretilmiştir işletmede zaman dayanıklılık ve serili en önemli şeylerdir. Bu nedenle bu alanda profesyonel ürünler üreten markalarla iletişime geçmenizi ve onlardan teklif almanızı tavsiye ederim.
      Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir